Intima.no – Refleksjonsnotat

Gjennom perioden februar til mars har vi gjennom faget digital markedsføring arbeidet med utvikling og oppsett av vår egne nettside. Gjennom flere forelesninger har vi gjennomgått de forskjellige aspektene rundt oppsettet av nettsiden, annonseringen, produktutvalget og kundesegmenter. I dette blogginnlegget vil jeg reflektere over denne opplevelsen.

I starten av dette faget gikk vi gjennom de grunnleggende aspektene ved digital markedsføring. Dette var temaer som Facebook-annonsering, Google Analytics, synlighet på nett og utskillelse av kundesegmenter. Vi fikk også oppgaven med å sette opp en personlig blogg, hvor vi skulle blogge om temaer som interesserte oss innen markedsføring. Vi fikk derfor tidlig erfaring med det teknologiske aspektet av markedsføringen.

Som nevnt over var alle disse temaene med på veien mot en ferdigbygget nettside. Min eksamensgruppe valgte å fokusere på å selge intimprodukter på vår nettside i Shopify. Dette var det første vi ønsket å klargjøre, før vi fortsatte med oppsettet av selve butikken. Ved å fremstille en ferdig uttenkt produktkategori kan man lett utforme nettsiden rundt produktet man har valgt. Vi valgte å fokusere på intimprodukter, og ønsket derfor en veldig renslig og enkel nettside. Som vist under kan man se at vi gikk med grunnfargene hvitt og svart, uten mye distraksjoner fra andre kilder.

Når vi hadde funnet vår produktkategori fokuserte vi på nettsidens utseende. Opplevelsen med Shopify som nettsideleverandør var utrolig bra. Shopify er en veldig lett side å sette opp nettside i, og det finnes god informasjon gjennom hele prosessen. Når du har fått satt opp en nettside i Shopify vil du kunne logge inn og manøvrere utforming og produkter.

Som vist på bildet over vil du kunne se hvordan vi la inn våre produkter. Her vil du få mulighet til å justere pris, tilpasse frakttillegg i prisen, og sette opp en oversikt over hvor mange produkter du har igjen på lager. Du vil også ha mulighet for å skrive et par ord, eller et avsnitt om produktet som vil dukke opp i en søkemotor som for eksempel Google eller Bing.

I Shopify stiller de også opp med en betalingsmetode og generelt alt det du trenger. Selve gjennomføringen av vår nettside gikk overraskende smertefritt. Litt problemer med utsendelse av mail og en egen vervekode, men vi fant gode løsninger på dette gjennom litt prøving og feiling.

Generelt en veldig lærerik opplevelse, og noe som er utrolig aktuelt i dagens næringsliv. Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten til å lære dette så tidlig i min karriere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *