6 eksperter deler positive og negative erfaringer med influenser-markedsføring

Sjansene er gode for at du er mer kjent med markedsføring gjennom influensere, en du kanske er klar over, enten om du bevisst har lest deg opp på denne voksende strategien eller ikke. Denne fremgangsmåten tar markedet med storm, og samler konsepter, markedsføring gjennom influensere og innhold sammen som en enhetlig strategi. Dette utnytter det beste av begge verdener, kaller på offentlige figurer med betraktelig tiltrekning og en bred sosial rekkevidde til brukerstøtte og drift av en kampanje. Det er som en godkjenning av en influenser, men tilført med en større grad av merkevare, planlegging og omtanke.

Derimot, som hvilken som helst voksende kampanjestrategi, har markedsføring gjennom influensere positive og negative sider. Som markedsførere ser man frem til de innovative måtene å utnytte støtten av sitt merke i år, er det et par fordeler og ulemper man må ta i betraktning før man kjører på med markedsføring gjennom influensere.

La oss ta en titt på hva ekspertene har å si om deres erfaringer med denne voksende strategien.

Hvem er strategien for, og hvilket selskap kan lykkes med denne influenser markedsføring?

Sam Hurley, Grunnlegger av Optim-Eyez:

Influenser-markedsføring er en av de mest mektige markedsførings initiativer å ta i betraktning når vi beveger oss inn i 2019, så lenge begge partene har hundre prosent forståelse for arbeidet som må legges inn.

Hvem som helst som er digitalt erfarne, merke eller selskap, kan se en betydelig økning gjennom denne strategien, men disse punktene er viktige å henhold til. 

 • Influenser-markedsføring er ikke likt som PPC som du kan skru av eller på. Dette handler om mennesker, forhold og tillit. Tilførsel er pågående, samt resultatene.
 • Influenser-markedsføring er ikke en direkte godkjenning eller en enkelt suksessfull kampanje som gjennomsnittlig aftershave, parfyme eller hårprodukter du ser på tv.
 • Influenser-markedsføring fungerer best når begge partene samarbeider og blir involvert i samtaler som ekspanderer gjennom flere kanaler.

Så lenge du har valgt ut en influenser som er aktuelt relevant for din merkevare, produkt eller service, er du allerede på riktig veien.

Gabriela Cordoza, personlig og bedriftskonsulent:

For å fullt forstå hvorfor influenser-markedsføring er så vellykket, må du dykke ned i kommunikasjonsteori.

Kommunikasjon er nettbasert. Det betyr at informasjon formidles gjennom et nettverk av sammenkoblede enheter. På innsiden av dette nettverket finner vi klynger, inne i disse klyngene finner vi de sentrale knutepunktene av innflytelse.

Disse knutepunktene er godt forbundet og overfører meldingen til et større publikum. Influenser-markedsføring er ikke et nytt konsept, men et effektivt et. Hvorfor?

 1. Influensere er et punkt for henvisning.
 2. De har relevans og rekkevidde.
 3. Deres innsats resonnerer med andre.

Selskaper, store som små, B2C og B2B kan benytte seg av influenser markedsføring til å:

 • Øke deres rekkevidde.
 • Styrke deres merkevare.
 • Bygge tillit.
 • Gro merkevare oppmerksomhet.
 • Generere engasjement.
 • Generere potensielle kunder.
 • Og så mye mer..

Kristen Matthews, digital og influenser-markedsføringskonsulent. 

Jeg har vært en del av influenser-markedsføringen i åtte år, og har konsultert med minst hundre merker på deres influenser-markedsføringsstrategi. Jeg elsker denne industrien og at influenserne hjelper merker med å fortelle historier. Forbrukere krever autentiske produktanmeldelser og merkeanbefalinger, hvor influensere tilfører forbrukerne med informasjonen de trenger. 

Se på det slikt: Et merke kan bruke en formue på reklamer eller en annonse og vil umiddelbart virke som selvfremmende. Det samme merke kan bruke mye mindre penger på influenser-markedsføring og ha mennesker forbrukerne stoler på snakke om deres erfaring med merket. Hva tror du vil lede til flest salg? Når vi tenker på det er det enkelt: Influensere kan fortelle ting om merket som merket ikke kan fortelle selv.

Jeg tror helt ærlig talt at influenser-markedsføring kan benyttes av alle merker. Noen merker kan skalere deres influenser-forhold og maksimere strategien, mens andre merker kanskje ikke har relevante influensere i deres område, slik at influenser-nettverket vil være mindre. Men jeg har fortsatt ikke kommet over et selskap hvor influenser-markedsføring ikke fungerer i noen som helst kapasitet.

Hvis vi bryter ned influenser-markedsføring, er det rett og slett en type markedsføring som har fungert siden steinalderen. Det er i bunn og grunn bare word of mouth anbefalinger og om forbrukernes søk etter råd fra mennesker rundt seg som de stoler på. Forbrukere har ikke tillit til informasjonen fra merket selv, men de har tillit til bloggere og sosiale media-brukere de følger. Ethvert merke har mest sannsynlig tilgang til noen forbrukere stoler på.

Maddie Raedts, IMA, medgrunnlegger og CCO:

Uten å høres åpenbar, er influenser-markedsføring for alle typer selskaper. Det styrker merket til å lykkes med å rekke vanskelige kunder – det kan være yngre generasjoner eller CFO´s for din B2B strategi.

Alle merker kan lykkes og møte deres mål med influenser-markedsføring ved å sørge for at de tenker strategisk om å innlemme det fullt ut i sin markedsmix, samt sikrer at det ikke er et tillegg. Vurder å adoptere en lagdelt tilnærming – jobb med influensers av forskjellig størrelse, med forskjellige kanaler som er relevant for ditt publikum, innholdsopprettelse og hvordan du kartlegger influenserene du arbeide med, og sist men ikke minst bør de sette KPI og hvordan de vil måle suksess fra starten.

Robert Rose, Innholdsrådgivende Chief Strategy Officer:

Jeg tror influenser-markedsføring kan være for alle som selger et produkt eller tjeneste, men at tilnærmelsen behøver å være veldig spesifikk. For tiden er min erfaring at influenser-markedsføring benyttes mest for å skape innhold som tiltrekker seg innflytelsesrike personer. Disse innflytelsesrike personene blir overtalt til å dele eller skape innhold som påvirker til handling i den spesifikke kundegruppen. Utfordringen eller begrensningen i mange tilfeller er hvordan markedet definerer innflytelsesrike personer. Vi har en tendens til å sikte på kjendiser eller påtenkte ledere som fokuset på vår innsats. Disse talspersonene går gode for vår tilnærming – og vi måler disse resultatene gjennom påvirkningen de har hatt.

Men jeg tenker at hvis vi begrenser influenser-markedsføring til kun en ide, at vi selger oss selv veldig kort i både B2B og B2C. I min erfaring kan det bli implementert kraftige programmer som sikter på influensere basert ved deres nærhet på tillit, i henhold til status i samfunnet. For eksempel et universitet ønsker å sikte på suksessrike studenter, som igjen kan tiltrekke seg nye søkere. Eller at et B2B selskap ønsker å sikte på bedriftsbrukere av et produkt for å skape etterspørsel for deres løsning innad i IT-avdelingen. 

Istedenfor å ha en kjendis tweete om deres støtte til merket tilnærming, finner jeg det mer påvirkende og engasjerende for et helt annet separat publikum enn det markedet stoler på er mer kraftig og ellers inflytelsesrik tilnærming. 

photo: glean.info
Del en positiv og/eller negativ erfaring du har hatt med influenser-markedsføring:

Sam Hurley, Grunnlegger av Optim-Eyes:

Positiv erfaring: 

Det handler ikke om å få betalt; de utrolige forholdene som er fostret gjennom influenser-markedsføring varer evig. Dette er helt uvurderlig. Utvekslingen og introduksjonene til fortjente publikum er også gunstig for begge parter. Nærmere bestemt er den største positive erfaringen jeg har fått reisen fra ansettelse til oppstart av mitt eget selskap. Influenser-markedsføring var min primære mulighet. 

Negativ erfaring:

Den enste negative tingen om influenser-markedsføring er fra influenser-siden.

Mennesker forventer å jobbe med deg. Det er tross alt ditt navn, noe som betyr at det kan være veldig vanskelig å skille denne typen arbeid på riktig måte. Av denne grunn, foretrekker jeg å personlig samarbeide med et minimalt utvalg av klienter som et en perfekt match; dette er det beste senarioet for alle involverte.

Maddie Raedts, IMA, medgrunnlegger og CCO:

Først og fremst har vi vanligvis positive erfaringer med influenser-markedsføring. Våre ti års verdt av erfaring har gitt oss det privilegium å vite hvordan vi kan arbeide best med influensere for å best mulig skaffe våre klienter det beste resultatet. 

Positiv erfaring: 

Med det sagt er den mest positive erfaringen vi har hatt med influenser-markedsføring å jobbe med klienter som er fullstendig åpne for å integrere influenser-markedsføring inn i sine planer for å forme 360graders kampanjer. Dette er vanligvis når de tenker ut over vanlige innholdskapende partnerskap – et innlegg her eller der fra en influenser. 

Fantastiske eksempler som kommer til tankene er medskapning, å arbeide med en influenser for å skape et produkt sammen med en annen influenser; bruk av influensere gjennom en kampanje for å bli brukt i POS eller tradisjonelle reklamer; arbeide med en influenser på lang sikt, som skaper en større innvirkning og penetrering med målgruppen. Alle disse taktikkene gir de mest givende resultatene. 

Negativ erfaring: 

Den mest negative erfaringen vi har hatt med influenser-markedsføring er når vi har sett kampanjer blitt undervurdert. Uten å navngi navn, hjalp vi en klient delveis gjennom en kampanje, da arbeidet med influenseren var for kostbar for deres interne team. 

Mens det var flott å hjelpe og ta vekten av teamet, var dette forvirrende for alle parter – det er godt å kjenne dine grenser og ikke bite av mer som du kan tygge. Å kjenne alle nyanser av influenser-markedsføring, fra å skape strategier med innflytelse på å forhandle, til kontrakt og orientering – det tar ekte arbeidskraft for å levere en kampanje vellykket.

Neal Schaffer, Sosiale medier konsulent, forfatter og foredragsholder:

Positive erfaringer:

Ved hjelp av autentiske influensere hjelper det deg med å bygge tillit til et publikum på en unik måte som er vanskelig å etterligne. Jeg har nylig deltatt i en kampanje for SunTrust Bank med TapInfluence, og de bruker influensere til å forsterke innholdet til deres merkevareambassadør, Mallory Ervin. Hvis SunTrust skulle publisere en annonse om deres finansielle verktøy på deres side #onUp jeg ville ikke engang blinke på det, men når det kommer fra en influenser som snakker om det på en ekte måte, mottas den av en forbruker på en helt annen måte. Når det er gjort riktig, bryter arbeidet med innflytelse ned den barrieren forbrukerne har mot merkevarer og første mistilliten de har mot selskaper som de ikke driver med.

Negative erfaringer: 

Det er mange selskaper som fremdeles behandler influensere som programmerbare annonseenheter!

Som jeg skriver i min kommende bok om influenser-markedsføring, The Business of Influence, har alle virksomheter, uavhengig av industrien, potensialet til å lykkes med influenser-markedsføring. Dette skyldes at et merkevaresamfunn i sosiale medier alltid er en del av hele samfunnet, og sosiale nettverks algoritmer favoriserer folk over bedrifter. Nøkkelen for enhver bedrift er å forstå samfunnet de vil påvirke og deretter identifisere de i det samfunnet som gir innflytelse.

Oppsummering: 

Samlet sett er influenser-markedsføring en kraftig tilnærming som kan fungere for ethvert merke, inkludert de som ønsker å koble til forbrukere, eller B2B-merker som søker beslutningstakerne.

Å utnytte en industri-influenser til å støtte et selskap kan være et fantastisk markedsførings steg som kan skille deg fra konkurransen. MEN det er nødvendig med riktig fremsyn og planlegging for å sikre at merkevaren treffer med riktig influenser, og at meldingen vil resonere med deres publikum. Hvis tingene føles tvunget og ikke virker organiske, vil merkevarens publikum – så vel som influenserens etterfølgere – legge merke til dette. 

Artikkel skrevet av Vanessa Wells, oversatt av Celine Stulen.

One Reply to “6 eksperter deler positive og negative erfaringer med influenser-markedsføring”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *